fredag 10. desember 2010

Aniskringler



Dissse hører julen til her i huset. Ingenting er så deilig å kjenne duften av nybakte aniskringler. Kjempegode til frokosten med smør,ost og syltetøy...namnam...
Her kommer oppskriften:

Aniskringler
800-900g hvetemel
180g.margarin
150 g sukker
1 ts. kardemomme
2 ts.anisfrø
6 dl.melk
1 pk gjær

Lunk melk og smør
Løs opp gjæren
Bland i det tørre

Forhev deigen godt...
Del deigen i 2 og del deretter i 12 evner.(24)
Trillt ut i små pølser og forme som kringle eller knute...
Etterheves og pensler deretter med egg.
Stekes i ca 10 min i 250 grader.
Deigen kan virke litt klissete men prøv å ikke ha for mye mel i da blir de fort tørre.

Ha en fin adventshelg og lykke til med baksten og juleforberedelsene.

klem
Ragnhild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar